FIFA 2018

Световното Първенство по футбол е събитие, което привлича интереса на милиарди хора по света. Ексел общността не остава по-назад и по традиция преди турнира се появяват множество файлове за отразяване на резултатите от срещите.

В тази статия са представени три наистина страхотни файла. А тук може да намерите още няколко.

А от тук може да свалите моя скромен опит в тази насока. Той има две съществени предимства пред другите. Първо – на български е (е, почти). Второ – дава възможност да организирате игра с познаване на резултатите с до 50 участника.

До края на първенството ще споделям някои от триковете, които са използвани за направата на файла. Много от тях намират приложение при изготвяне на отчети, презентации, финансови модели и анализи с Ексел. Надявам се така да съчетаем полезното с приятното.

Намерението ми е до края на първенството (15 юли) да споделя поне 13 от тези хитрини. 13 колкото са били отборите на първото световно първенство в Уругвай през 1930 година. 13 гола има на сметката си и Жуст Фонтен – голмайсторът на световното първенство през 1958. Ненадминат и до днес рекорд за голове на едно първенство.

Да се надяваме, че ще успея да стигна 19 – броят на головете, отбелязани през 1970 от Бразилия. Отборът обявен за най-великият отбор в историята на футбола.

#1: Скриване на sheet tabs

#2: Фундаменталният принцип при работа в Ексел

#3: Необикновен бар чарт

#4: Лента за навигация в Ексел

#5: Специални цветове (Custom colors)

#6: Скриване на текст, чрез условно форматиране

#7: Автоматично сортиране

#7: Скриване на sheet tabs

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.